Nieuwe & gebruikte voertuigen

Direct uit voorraad leverbaar

Bekijk alle voorraad

Over IVECO Schouten

Als familiebedrijf timmert IVECO Schouten al meer dan een halve eeuw aan de weg. Ooit begonnen met sleutelen aan vrachtwagens in een schuurtje in Almkerk, heeft oprichter Izak Schouten het fundament gelegd voor een prachtig bedrijf. Zijn vrouw Adrie bediende jarenlang de pomp en hield de boekhouding bij. In 1973 werd het bedrijf officieel Fiat bedrijfswagendealer, wat in 1982 als IVECO op de kaart werd gezet. Toen ook zoon Fred Schouten in 1995 het bedrijf kwam versterken, bestond de directie uit drie personen en kreeg IVECO Schouten vleugels. Met elf vestigingen door heel Nederland, is IVECO Schouten een serieuze speler in de markt en niet meer weg te denken in de branche.

Als geen ander weten we bij IVECO Schouten hoe belangrijk onderhoud en service zijn voor uw bedrijfswagens. Als officieel merkdealer van IVECO & Fiat Professional, willen wij onze klanten dan ook laten rijden in betrouwbare bedrijfswagens en dat tegen zo laag mogelijke kosten. Met persoonlijke aandacht, deskundigheid en inzet van hoogwaardige materialen, gaan we voor u aan de slag om maximale inzetbaarheid van uw bedrijfsvoertuig te garanderen.

We bieden een totaalconcept voor duurzame transportoplossingen. Het gaat hierbij om serviceverlening in de breedste zin van het woord. Ons transportaanbod – dat reikt van lichte tot zware bedrijfsvoertuigen – omvat oplossingen met alternatieve aandrijftechnieken om de CO2 uitstoot direct te reduceren. Denk hierbij aan HVO, Bio-CNG en Bio-LNG. Ook batterij elektrische en waterstof voertuigen behoren tot de mogelijkheden.

Door de omvang van ons dealernetwerk – verspreid over Midden- en Zuid-Nederland – hebben we heel wat kennis in huis. Gecombineerd met onze 24/7 service, zijn we altijd dichtbij.

Wij zorgen dat u verder komt!

Missie
Als geen ander weet IVECO Schouten al meer dan 50 jaar hoe belangrijk onderhoud en service is voor uw wagenpark. Wij willen onze klanten laten rijden in duurzame en betrouwbare bedrijfswagens tegen zo laag mogelijke kosten. Wij zorgen dat u verder komt.

Visie
We spelen in op de verschillende behoeftes binnen de bedrijfswagensector. We laten klanten rijden in milieuvriendelijke transportoplossingen en nemen werk uit handen rondom gebruik en beheer van uw wagenpark.

Strategie
Door onze deskundige medewerkers kunnen we u als klant en partner ontzorgen en ondersteunen. Met een 24-uurs service, klantvriendelijke instelling en groot enthousiasme staan wij borg voor een maximale uptime van uw wagenpark.

We beschikken over een uitgebreid dealernetwerk, waardoor we dichterbij zijn dan u denkt!

Ontwikkelingen in vestigingen

1969: vestiging in Almkerk
1993: vestiging in Utrecht -2001 opening nieuw pand
1999: vestiging in Tilburg
2000: vestiging in Tiel
2007: vestiging in Spijkenisse
2011: vestiging in Alblasserdam -2020 opening nieuw pand
2013: vestiging in Veghel
2014: vestigingen in Amsterdam, Doetinchem & Nijmegen
2020: vestigingen in Etten-Leur

Organisatiestructuur

IVECO Schouten bestaat uit 11 vestigingen, waar zowel sales als aftersales activiteiten worden verricht. Daarnaast is er een hoofdkantoor waar centrale activiteiten plaatsvinden. De organisatiestructuur is erop gericht zoveel mogelijk verantwoordelijkheden bij de uitvoerende personen in de organisatie te leggen. De activiteiten die door een centrale aanpak effectiever en efficiënter zijn, worden op ons hoofdkantoor in Giessen uitgevoerd. Op deze manier bestaat er een perfecte balans tussen lokale en centrale activiteiten.

Sub dealer netwerk

IVECO Schouten heeft een sub dealer netwerk, waartoe de volgende dealerbedrijven behoren: