Nieuwe & gebruikte voertuigen

Direct uit voorraad leverbaar

Bekijk alle voorraad

​IVECO Schouten Alblasserdam zet duurzame maatstaf neer6 september 2019

De toekomst van IVECO Schouten Alblasserdam is stevig gevestigd. Donderdag 5 september was de officiële start van de bouw op de nieuwe locatie. Symbolisch werd door de grondleggers van het bedrijf, de heer Izak Schouten en directeur Fred Schouten, de eerste paal gedoopt en de grond in geslagen. Bij de realisering van het nieuwbouw pand zet de vestiging een duurzame maatstaf neer. Naar verwachting is het pand, op het terrein met een oppervlakte van ongeveer 20.000 m², medio maart 2020 gereed.

De bouw van het ultra moderne nieuwbouwpand is in volle gang. De locatie Alblasserdam wordt de maatstaf voor alle vestigingen: efficiënt, duurzaam en klantgericht. Niet alleen de klanten moeten zich er comfortabel voelen, maar zeker ook de medewerkers. De medewerkers van IVECO Schouten hebben hun input gegeven tijdens de ontwikkelingen, welke zo veel mogelijk verwerkt is in de ontwerpen. Hiermee biedt IVECO Schouten een omgeving waar medewerkers zich gewaardeerd voelen.

Nieuwbouw IVECO Schouten Alblasserdam
De nieuwe locatie wordt gebouwd op het voormalig terrein van FN Steel. Op dit terrein lagen diverse soorten sloopmaterialen, deze zijn gesorteerd en vergruisd en worden weer als ondergrond gebruikt voor het pand en de verharding onder het straatwerk. Van de totale hoeveelheid afvalmaterialen op het terrein is bijna niets afgevoerd, wat transporthandelingen minimaliseert en ten goede komt voor het milieu.

IVECO Schouten Alblasserdam is een van de eerste bedrijven op dit terrein met nieuwbouw en toont de mogelijkheden om oude fabrieksterreinen om te zetten in moderne industrieterreinen. Ook aan duurzaamheid is gedacht door het gebruik van zonnepanelen. In het gasloze pand zelf wordt gebruik gemaakt van warmtepompen, duurzame materialen en stroom besparende verlichting. Bovendien beschikt de vestigingswerkplaats straks over de nieuwste en modernste apparatuur om voertuigen in optimale conditie te houden. Het pand wordt volledig afgestemd op voertuigen van de toekomst, denk hierbij aan elektrische bussen en trucks. In de werkplaats is veel aandacht besteed aan efficiency om de klant zo snel en goed mogelijk van dienst te zijn. Daarnaast komen er op het terrein oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Trotse aannemer
Bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam is verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe pand voor IVECO Schouten in Alblasserdam. Pieter Timmer projectleider bij Stout: “Als regionaal aannemer zijn we trots dat wij het nieuwe onderkomen voor IVECO Schouten in Alblasserdam mogen bouwen. Ons projectteam is dan ook zeer gemotiveerd gestart met de uitvoering om voor IVECO Schouten een mooi, modern en functioneel pand te realiseren.”