De nieuwe Fiat Scudo en e-Scudo

Nieuwe Fiat Scudo

De nieuwe Fiat Scudo is gebaseerd op het Stellantis platform voor middelgrote bestelwagens en biedt keus uit een volledig elektrische aandrijflijn of een diesel.

De Fiat Scudo is ontworpen als een allround bedrijfswagen, maar dan wel één die aanvoelt als een personenauto. De afmetingen zijn nog een van de sterke punten van het model. Met een hoogte van 1,90 meter zijn parkeergarages gemakkelijk toegankelijk en met een lengte van 5m (tot 5,3m in de Maxi versie) is het een voertuig dat alles kan vervoeren en overal naartoe kan.

Ook verkrijgbaar – voor specifieke behoeften in de stad – is de versie met korte wielbasis (L1), die alle voordelen van de Scudo samenbrengt in slechts 4,6 meter.

Laadvolumes van 4,6, 5,3 of 6,1 m3 (afhankelijk van de wielbasis) en een laadcapaciteit tot 1,4 ton garanderen de compromisloze capaciteiten van de nieuwe Scudo. Hij beschikt ook over een bijzondere vorm van modulariteit in de cabine, mede dankzij het exclusieve Moduwork-systeem. Dit kan de passagiersstoel omvormen tot een werkstation en/of een uitbreiding van de laadruimte, om voorwerpen tot 4 meter lang te kunnen vervoeren (Maxi-versie) of om het volume te vergroten tot een totaal laadvermogen van 6,6 m3.

Veiligheid

De nieuwe Scudo is met maar liefst 14 veiligheidssystemen ook de beste in zijn klasse op het gebied actieve- en passieve veiligheid. Tot de meest opvallende behoren de Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS), zoals:

 • Verkeersbordherkenning
 • Automatic emergency braking
 • Lane Departure Warning, om de bestuurder te waarschuwen wanneer hij van zijn rijstrook afwijkt
 • Blind Spot Alert, een functie die waarschuwt wanneer er bij het inhalen objecten in de dode hoek van de buitenspiegel verscholen zitten
 • De auto is ook uitgerust met waarschuwingssystemen voor obstakels in de rijrichting, waarschuwing voor frontale botsingen en een praktische achteruitrijcamera die een 180°-panoramaweergave biedt, om het parkeren te vergemakkelijken.

Fiat Scudo veiligheidssytemen

Fiat E-Scudo

De Fiat E-Scudo biedt de beste actieradius in zijn klasse, tot 350 km in de WLTP-cyclus, ideaal voor wie in de stad werkt. En heeft eenzelfde laadvermogen en volume als de dieselversie: laadvermogen tot meer dan 1 ton en een trekvermogen van 1 ton. De emissievrije versie biedt ook een unieke flexibiliteit dankzij twee batterijgroottes – 50 en 75 kWh, een AC-laadcapaciteit tot 11 kW, en tot 100 kW in DC om de grotere batterij in slechts 45 minuten tot 80% op te kunnen laden. De hele Scudo line up is verkrijgbaar als elektrische versie; van de bestelwagen tot de platformcabine-, CrewCab- en combiversies, de laatste met maximaal 9 zitplaatsen.

Technische specificaties Prijs- en optielijst

Fiat e-Scudo bij IVECO Schouten

Fiat Scudo: dieselmotoren

De nieuwe Scudo wordt beschikbaar in vier configuraties (Van, Crew Cabine, platformcabine en Combi), twee uitrustingsniveaus (Basis en SX), en vier dieselmotoren bovenop de elektrische aandrijflijn. Wat de dieselmotoren betreft, zijn de volgende vier varianten beschikbaar:

 • 1,5-liter in een 102- of 120-pk versie, met handgeschakelde 6-versnellingsbak
 • 2,0-liter 145-pk versie, met handgeschakelde 6-versnellingsbak of een 8-traps automatische transmissie
 • 2,0-liter in een 177-pk versie, gekoppeld aan een efficiënte 8-traps automatische transmissie
Technische specificaties Prijs- en optielijst

 

 • Marktleider in milieuvriendelijke gasmotoren
 • Energiezuinige en stille voertuigen
 • Weinig onderhoud door topkwaliteit

Offerte aanvragen?

Wat mag u van ons verwachten:

 • Vul uw gegevens in en klik op de knop "Offerte aanvragen"
 • U ontvangt een bevestigingse-mail van uw aanvraag
 • Wij nemen uw aanvraag in behandeling en nemen zo snel mogelijk contact met u op

Wij helpen u 24 uur per dag!

Welkom bij IVECO Schouten waar de koffie altijd voor u klaar staat.
Wij zorgen dat u verder komt! Neem gerust contact met ons op.