IVECO Schouten

Onderhoud & Service

Maak direct een afspraak

Reparatie en onderhoudscontract

IVECO R&O contracten

Een reparatie- en onderhoudscontract is één van de belangrijkste services binnen het uitgebreide aanbod van IVECO’s Aftersales diensten. Er is een perfecte synergie tussen service, onderdelen en netwerk beschikbaar, zodat uw voertuig altijd in perfecte staat blijft.

De services van IVECO zijn beschikbaar via het gehele IVECO-netwerk en zijn ontworpen om problemen bij eventuele strandingen of reparaties in zowel binnen- als buitenland tot een minimum te beperken, waardoor u uw voertuig effectief op de weg kunt houden en optimaal kunt gebruiken.

Hoe werkt een onderhoudscontract?

Er zijn verschillende pakketten beschikbaar, die verschillende dekkingen bieden.

Bij het maken van een pakket kijken wij samen naar uw gebruik, de gewenste dekkingen, de kilometrage en de looptijd. Zo het is mogelijk om zelf een pakket samen te stellen, dat het beste bij uw bedrijf past.

Een onderhoudscontract functioneert als een verzekering, waarbij u maandelijks een vast bedrag betaalt en precies weet wat wel en niet gedekt is. In de afbeelding ziet u een voorbeeldcase van een klant met 50 voertuigen. In de eerste jaren wordt mogelijk meer betaald dan nodig is, maar in de latere jaren werpt het contract zijn vruchten af.*

‘Wat betaald is aan onderhoudscontract’ staat gelijk aan 100%, terwijl ‘wat ontvangen is aan reparaties’ wordt weergegeven als 120%. Dit betekent dat er gemiddeld 20% wordt bespaard op onderhoudskosten bij het gebruik van een onderhoudscontract.

* Deze percentages zijn gebaseerd op een grote vloot van 50 zware voertuigen met een onderhoudscontract bij IVECO Schouten en vertegenwoordigen een gemiddelde. Doordat elk voertuig en iedere klant uniek is, kunnen de resultaten per voertuig variëren.

De voordelen van het gebruik van reparatie en onderhoudscontracten:

  • Maximale beschikbaarheid van uw voertuig(en), dankzij het onderhoudsschema van IVECO en efficiënte reparatieprocedures;
  • Onderhoud en reparaties van hoge kwaliteit met originele vervangingsonderdelen binnen het gespecialiseerde reparatienetwerk van IVECO;
  • De mogelijkheid om bij iedere officiële IVECO-dealer in Europa onderhoud uit te laten voeren, zonder dat u te maken krijgt met buitenlandse facturen.
  • Minder administratie voor u als klant
  • Vaste kosten per maand, waardoor u niet geconfronteerd wordt met onverwacht hoge kosten.
  • U geniet automatisch van een verlenging van de standaard fabrieksgarantie.

IVECO biedt een uitgebreide reeks aan services die u helpen om uw voertuig altijd op de weg te houden en het gebruik hiervan over zijn gehele levensduur te optimaliseren. De services van IVECO kunnen gebruikt worden door het hele IVECO-netwerk. Dit voorkomt problemen bij eventuele strandingen of reparaties in het buitenland.

 

Overzicht dekkingen

Voor een overzicht met alle dekkingen betreft de verschillende contracten vindt u de volgende link.

Bekijk alle contractmogelijkheden

 

Extra dekkingen

Naast de standaard dekkingen die u kunt selecteren, bieden we ook extra opties aan. Dit omvat bijvoorbeeld APK-keuringen, extra lampvervangingen, of extra olie bijvullen. U kunt deze extra opties aan uw R&O-contract toevoegen. Op deze manier vermijdt u extra facturen voor kleine aanvullende zaken, wat weer zorgt voor een vereenvoudigde administratie.

Bekijk alle extra dekkingen

 

Extra garantie op uw voertuig

Ook kunt u kiezen voor extra garantie op uw voertuig. Op de IVECO Daily ontvangt u de eerste 2 jaar standaard volledige garantie. Op de zwaardere voertuigen, zoals de IVECO S-Way en de Eurocargo, ontvangt u standaard één jaar garantie.

Voor een éénmalige vergoeding kunt u deze garantie met één of meerdere jaren verlengen. Dit kan net dat beetje extra gemoedsrust geven bij de aankoop van een nieuw voertuig.

 

Pay per use

Bij sommige van de contracten bieden we de mogelijkheid om uw overeenkomst automatisch aan te passen aan uw gebruik. U geeft vooraf aan hoe u verwacht uw voertuig te gebruiken en voor welk aantal kilometers. Op basis hiervan berekenen wij uw tarief. Afhankelijk van uw daadwerkelijke missie en afgelegde kilometers, wordt uw tarief aangepast. Rijdt u meer kilometers dan afgesproken? Dan passen wij automatisch uw contract aan, zodat u geen grote naheffing krijgt aan het einde van uw contractperiode. Rijdt u minder kilometers? Dan krijgt u de ongebruikte service terugbetaald. Zo bieden we een op maat gemaakte service, eenvoudig en efficiënt!

 

Meer weten of een offerte ontvangen?

U kunt onderstaand formulier invullen, ons bellen op 088 114 8000 of mailen naar: contractbeheerslo@ivecoschouten.nl.