IVECO Schouten

Onderhoud & Service

Maak direct een afspraak

Laadklepservice

Waarom onderhoud aan uw laadklep belangrijk is!

Een defect aan uw laadklep kan zorgen voor vervelende situaties en daarmee vertraging van uw werkzaamheden. Dit kunt u voorkomen door periodiek uw laadklep te laten keuren en onderhouden. Slijtage gevoelige onderdelen worden dan tijdig vervangen en kleine defecten worden opgemerkt en verholpen.

Daarnaast is er nog een belangrijk argument om uw laadklep in topconditie te houden. Laadkleppen zijn arbeidsmiddelen waar uw personeel mee werkt en moeten derhalve minimaal eenmaal per jaar gekeurd worden, om zo de veiligheid van uw werknemers te verzekeren. IVECO Schouten kan op al haar vestigingen uw laadkleppen inspecteren, repareren en keuren. Wij zijn gecertificeerd volgens – en maken gebruik van – het BOVAG AMTeK keuringssysteem. Bij controle van de Arbodienst kunt u deze overleggen. Hierdoor voldoet u aan de wettelijke plicht om aan te kunnen tonen dat de laadklep als arbeidsmiddel juist is onderhouden. Tijdig onderhoud en keuren garandeert een betrouwbare laadklep waar uw personeel veilig mee kan werken. Wist u dat het keuringsbewijs bovendien een belangrijk document is voor uw verzekeringsmaatschappij?


Wanneer moet ik mijn laadklep laten keuren?

Volgens de wet moet u uw laadklep aantoonbaar onderhouden en moet hij in goede staat zijn. Hoe vaak het nodig is om de laadklep te laten keuren, is afhankelijk van het gebruik. De keuring moet tenminste een keer per jaar gedaan worden bij licht tot normaal gebruik. Bij intensief gebruik, onder zware omstandigheden, adviseren wij om de laadklap vaker te laten controleren. Het is aan te raden om in die gevallen twee keer per jaar de nodige controle- en onderhoudswerkzaamheden te laten uitvoeren, zoals het doorsmeren van de scharnierpunten van de klep en controle van de hydrauliekslangen.

Om zonder extra stilstand het onderhoud en de keuring te laten uitvoeren, raden wij u aan om een laadklepkeuring gelijktijdig te plannen met de jaarlijkse APK en/of onderhoudsbeurt van uw voertuig.

Wat kost een keuring voor een laadklep?

Bij IVECO Schouten kost de laadklepkeuring € 125,-. Indien de keuring samen met de onderhoudsbeurt van uw voertuig wordt uitgevoerd betaalt u slechts € 95,-. Deze prijzen zijn exclusief onderhoud en eventuele reparaties aan de laadklep. Als de laadklep aan de eisen voldoet en wordt goedgekeurd, dan ontvangt u de checklist en het keuringsrapport. Tevens wordt op de laadklep door middel van een keuringssticker aangeven dat de laadklep is gekeurd.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Onze serviceadviseurs staan u graag te woord. Bel met een van onze filialen en stel uw vraag of plan direct een afspraak. Wij verwelkomen u graag in een van onze werkplaatsen.

Direct een afspraak maken