Kam Staalhandel

IVECO

X-WAY

IVECO X-WAY afgeleverd aan Kam Staalhandel in Dordrecht10 oktober 2023

Onlangs heeft de IVECO Schouten vestiging in Alblasserdam een splinternieuwe IVECO X-WAY afgeleverd aan Kam Staalhandel in Dordrecht. Het bedrijf werkt al decennia met IVECO’s zeer betrouwbare BE-trekkers. De uit te voeren transporten worden echter steeds zwaarder, waardoor nu een bewuste keuze is gemaakt voor een X-WAY 6×2 bakwagen.

Producten en diensten op maat

Kam Staalhandel kenmerkt zich door servicegerichtheid, flexibiliteit en zeer korte levertijden en kan het te leveren staal ook nog eens exact op maat leveren. Vanwege de vele capaciteiten en mogelijkheden, worden de uit te voeren transporten steeds zwaarder. De nieuwe IVECO X-WAY speelt hier moeiteloos op in.

Zoals de firma Kam maatwerk levert op het gebied van staal, flikt IVECO dit kunstje op het gebied van transport. Nogal eens blijkt dat een standaard bedrijfswagen niet volledig aan de specifieke vervoersbehoefte van de gebruiker voldoet. IVECO luistert naar de klant, waarmee de basis voor het ontstaan van een passend bedrijfsvoertuig is gelegd.

Sterk, slim en duurzaam

Zodra we de cabine van de X-WAY kantelen, wordt de Cursor 9 motor met 360 pk zichtbaar: krachtig en robuust. Ook is het voertuig zowel voor als achter lucht geveerd en beschikt het over een gestuurde achteras. Daarnaast heeft de bakwagen een laag eigen gewicht, terwijl het over het hoogst denkbare nuttige laadvermogen beschikt.

De IVECO X-WAY is uitgerust met IVECO’s bewezen en befaamde technologieën, waaronder het HI-SCR systeem. Dankzij dit systeem kunnen indrukwekkende onderhoudsintervallen worden bereikt. De auto kan zonder EGR-systeem aan de gestelde emissie-eisen voldoen. Het resultaat: een zeer betrouwbare aandrijflijn en een efficiënter brandstofverbruik.

De X-WAY is door Dubbeldam voorzien van een open laadbak en beschikt over de optimale draagkracht en puntbelasting, waardoor het voertuig uitermate geschikt is voor het werken met een kraan. Deze kraan, van het merk Palfinger, is voor Kam Staalhandel onmisbaar en vakkundig opgebouwd door de firma Ruizeveld in ’s Gravendeel. Door de gezamenlijke inspanningen van IVECO, Ruizeveld en Dubbeldam, is het voertuig nu perfect uitgerust voor de door Kam uit te voeren missies.

Wij wensen Kam Staalhandel veel werkplezier met hun nieuwe IVECO X-WAY!