Fiat

E-Scudo

De Jong Transport

E-Scudo voor de Jong Transport1 september 2022

Onlangs heeft IVECO Schouten Alblasserdam een bijzondere Fiat E-Scudo afgeleverd aan de Jong Transport, onderdeel van de Boerman Groep. Het betreft de eerste elektrische bedrijfswagen in de imposante vloot van de Boerman Groep. Het bedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel  staan, en dit blijkt ook uit de grote investeringen die zij maken om duurzamer te worden.

Wim  Veldhoen, directeur van Boerman Groep, benoemt dat we de aarde zo moeten gebruiken dat de toekomstige generaties er ook nog gebruik van kunnen maken. “Wij hebben de eerste elektrische kraan drie weken geleden in gebruik genomen. Al onze personenwagens zijn elektrisch voertuigen. We beschikken over elektrische heftrucks van zelfs 8 ton en nu ook de eerste vol elektrische bestelwagen. Zo dragen wij ons steentje bij om een zo’n klein mogelijke Co2 voetprint te hebben als bedrijf.”

De doorslag om voor IVECO Schouten te kiezen was simpel volgens Wim: “Er zijn weinig dealer bedrijven die begrijpen dat stilstand geld kost. Je wilt kunnen bouwen op het dealernetwerk en 24 uur per dag geholpen kunnen worden.”

Rob Luijckx, verkoopadviseur bij IVECO Schouten Alblasserdam, vertelt verder over het voertuig en zijn inzet: “De Fiat E-Scudo gaat ingezet worden voor koeriersdiensten in de regio.

Uitgerust met een 75kWh accupakket is dit voertuig goed voor een actieradius van 330km volgens WLTP norm.

De E-Scudo is uitgerust met een volledig vlakke vloer met doorlaad mogelijkheid in het kopschot. Ook heeft hij traanplaat bescherming achter op de bumper: zo blijft de prachtig gespoten auto zeker in nette staat. Verder is er voor gekozen de cabine van alle gemakken te voorzien, zodat de chauffeur niets te kort komt. Climate Control, achteruitrijcamera, cruise control, 2-zits bank: het zit er allemaal op en aan.”

Wij wensen Boerman Groep heel veel rijplezier en veilige kilometers.