Nieuwe & gebruikte voertuigen

Direct uit voorraad leverbaar

Bekijk alle voorraad

Wereldpremière Dutch Military Vehicles Anaconda AAT & GWT!29 november 2019

Tijdens de NEDS in Rotterdam werden op 28 november 2019 de twee nieuwste telgen uit de Anaconda familie gepresenteerd. De Anaconda AAT (Anti Armour Troop) en het prototype van de Anaconda GWT (Gewondentransport).

(Foto Ad Stegeman)

De eerst Anaconda AAT werd tevens door Dutch Military Vehicles ceremonieel overgedragen aan vice-admiraal Arie-Jan de Waard (Directeur DMO). Dhr. De Waard heeft deze direct overgedragen aan de brigadegeneraal der Korps Mariniers Jeff Mac Mootry. Voor het einde van dit jaar worden 14 Anaconda’s AAT overgedragen aan het Ministerie van Defensie waar ze vanaf begin 2020 ingezet zullen worden bij het 14de Combat Support Squadron van het Korps Mariniers.

Deze gespecialiseerde voertuigen zullen worden ingezet om de eenheden van de 14 Anti-Armour-Troop te verplaatsen en zijn helemaal aangepast naar de wensen van deze eenheid. Onder andere op maat gemaakte opbergplaatsen voor bijvoorbeeld Gill antitankraketten en bijbehorende afvuurinstallaties zijn op het voertuig voorzien. Ook de ringmount in het dak van de Anaconda AAT, inclusief softmounts voor het .50 machinegeweer, de MAG en de CLU van de Gill zijn naar de wens van de klant ontwikkeld.

(Bron Korps Mariniers op Twitter)

Om te laten zien dat de Anaconda uitblinkt op het gebied van modulaire opbouw, wordt op de NEDS ook het prototype van de Anaconda GWT gepresenteerd. Door de splitsing van de rolkooien is het mogelijk om iedere opbouw die de klant wenst, achter de voorste rolkooi te realiseren.

Tijdens de overdracht bedankte Mark Scheffers ( Dutch Military Vehicles) het project van het Ministerie van Defensie.