Nieuwe & gebruikte voertuigen

Direct uit voorraad leverbaar

Bekijk alle voorraad

Janus van Kasteren wint Dakar 202315 januari 2023

Het nieuwe jaar begon goed met de spannendste Rally ter wereld: de Dakar Rally. Team de Rooy stond weer enthousiast aan de start van de 45ste editie van deze spannende race. Twee weken lang streden de teams hard om die felbegeerde eerste plek op het podium. Nadat de eerste week wat pech bracht voor coureur Janus van Kasteren, wist hij toch op de eerste plek te eindigen! Ook Martin en Mitchel van de Brink wisten mooie resultaten te behalen. 

Janus van Kasteren jr. heeft in de slotetappe van de Dakar rally geen fouten gemaakt en is daardoor de winnaar van de Dakar 2023 in de truck-categorie. De 36-jarige Brabander is de vierde Nederlandse trucker die de woestijnrally op zijn naam schrijft na Jan de Rooy (1987), Hans Stacey (2007) en Gerard de Rooy (2012 en 2016). Van Kasteren behoorde vooraf al tot de grote favorieten bij afwezigheid van de Russische truckers van Kamaz, die de afgelopen jaren heersten in de top van rally, maar door de Russische agressie tegen Oekraïne, waren ze niet welkom waren in Saudi-Arabië.

Slechte eerste week

Janus van Kasteren reed de meeste etappes razendsnel in zijn Iveco, maar kwam door lekke banden en andere mechanische tegenslagen vaak niet als eerste aan. Pas in de tweede week kwam de Veldhovenaar op stoom en won hij drie etappes. De Tsjech Ales Loprais leek de rally naar zijn hand te zetten, maar hij trok zich als leider in het klassement terug nadat hij betrokken was bij een dodelijk ongeluk tijdens de rally. Vanaf dat moment was Van Kasteren de nummer één in het algemeen klassement en hij stond die positie niet meer af, alhoewel Martin van den Brink hem op de hielen zat. Maar ook Van den Brink kreeg daarna te maken met tegenslag in de rally.

Laatste etappe

De laatste etappe werd verrassend gewonnen door Vaidotas Paskevicius uit Litouwen. Van Kasteren nam geen risico’s en finishte als zevende. Martin van den Brink eindigt op plek drie in het eindklassement, achter de Tsjech Martin Macik. Mitchel van den Brink is vierde geworden. Ondanks de zevende finishplek bij de laatste etappe, won Janus de 45ste editie van de Dakar! Een geweldige prestatie van Janus en zijn team om deze rally te winnen. Janus van Kasteren jr, Marcel Snijders en Darek Rodewald hebben een onvergetelijke rally gehad en hebben een historische overwinning behaald voor Nederland.