Nieuwe & gebruikte voertuigen

Direct uit voorraad leverbaar

Bekijk alle voorraad

IVECO, FPT Industrial en Nikola Corporation onthullen de Nikola TRE12 december 2019

De batterij elektrische Nikola TRE, die is gebaseerd op de IVECO S-WAY, integreert toonaangevende technologie en zal worden gelanceerd op de IAA 2020-tentoonstelling voor bedrijfsvoertuigen in Hannover, Duitsland, waarbij de eerste voertuigen in 2021 aan klanten worden geleverd. De Nikola TRE is de eerste stap op weg naar het Nikola-brandstofcelmodel (FCEV), die tegen 2023 beschikbaar zal zijn voor klanten.

Turijn, 3 december 2019

IVECO, FPT Industrial en Nikola onthulden de maquette van de Nikola TRE, het eerste voertuig dat voort komt uit de joint venture tussen CNH Industrial en Nikola, waarbij het commerciële voertuigmerk en de aandrijvingsspecialist bij betrokken zijn. De truck is gebaseerd op de IVECO S-WAY, die afgelopen juli in Madrid is gelanceerd en zowel door klanten als experts uit de branche zeer goed werd ontvangen. De Nikola TRE integreert Nikola’s geavanceerde elektrische technologie en infotainmentsysteem van de nieuwste generatie.

De integratie van het Nikola-ontwerp met de IVECO S-WAY is gezamenlijk uitgevoerd door Nikola en Italdesign – in het hoofdkantoor in Moncalieri (Turijn). De ontwerpintegratie is een natuurlijk gevolg van een partnerschap tussen de twee bedrijven dat dateert uit 2018, bij het maken van de eerste maquette van NIKOLA TRE, onthuld in Scottsdale, Arizona, Verenigde Staten, tijdens het wereldwijde NIKOLA evenement in april 2019.

Gerrit Marx, President Commercial and Specialty Vehicles, verklaarde: “De IVECO S-WAY is een product, dat het concept van klantgerichtheid van IVECO belichaamt en al een impuls heeft gekregen in de markt met welverdiend succes. Het is het geraamte van de Nikola TRE. Het markeert het begin van een nieuwe reis naar emissieloze transport, met het platform waarmee we ontwrichtende mogelijkheden kunnen introduceren die de transportindustrie veranderen.”

Nikola TRE

De batterij elektrische Nikola TRE: regionaal transport zonder uitstoot

Het voertuig dat tijdens het evenement wordt getoond, is een maquette van de Nikola TRE 4×2-trekker voor regionale missies, met een bereik tot 400 km en dynamische prestaties gelijk of beter dan een dieselequivalent model.

Het voertuig zal een modulair batterijsysteem hebben met een totale capaciteit tot wel 720 kWh, dat kan worden afgestemd op de verschillende missies van klanten. De elektrische aandrijflijn levert continu 480 kW met 1.800 Nm piekkoppel.

De Nikola TRE zal ook beschikbaar zijn als 2 en 3-assige starre versies, met GVW variërend van 18 tot 26 ton voor stadsdistributie en gemeentemissies.

Nieuw generatie eigen infotainment en navigatiesysteem

De Nikola TRE zal een nieuw infotainmentsysteem bevatten dat is gebaseerd op het eigen besturingssysteem van Nikola. Deze integreert infotainment- en navigatiefuncties, evenals bedieningselementen voor het grootste deel van de voertuigfunctionaliteiten. Kenmerken van het systeem zijn onder meer klimaatregeling, spiegelverstelling, ophanghoogte aanpassing, 360 graden camerasysteem, navigatie, Bluetooth audiosysteem, uitgebreide voertuiginstellingen en voertuigdiagnostiek.

De Nikola TRE maakt gebruik van Bluetooth low energy-technologie om een veilige verbinding tussen het voertuig en het mobiele apparaat van de klant te creëren, waardoor een handsfree mediaervaring ontstaat. Dit maakt ook een slim sleutelloos toegangssysteem mogelijk om te ontgrendelen wanneer de bestuurder het voertuig nadert. Het systeem kan zelfs instellingen zoals rijhoogte en klimaattemperatuur naar voorkeur van de bestuurder aanpassen.

Nikola TRE interieur

De brug naar zwaar elektrisch transport met brandstofcellen

IVECO, FPT Industrial en Nikola hebben een modulaire aanpak gevolgd bij de ontwikkeling van hun elektrische aanbod voor de Europese markt, die uniek is in de industrie. Nikola’s brandstofcel zal het beginpunt zijn voor het ontwerp van de elektrische batterij, zodat de Nikola TRE Battery Electric Vehicle (BEV) kan worden omgezet in brandstofceltechnologie. Met deze aanpak nemen de partners beide technologieën in gebruik om BEV en Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) in hun aanbod na te streven in de komende jaren.

Met deze aanpak kunnen zij de Nikola TRE lanceren op de IAA 2020-tentoonstelling en Nikola World 2020, de eerste eenheden aan klanten leveren in 2021, terwijl de FCEV beschikbaar zal zijn voor klanten tegen 2023.