Nieuwe & gebruikte voertuigen

Direct uit voorraad leverbaar

Bekijk alle voorraad

IVECO en Nikola gaan samen voor emissievrij transport

IVECO en Nikola Corporation, luiden een nieuw tijdperk van emissievrij transport in op de IAA Transportation 2022. Ze lanceerden de Nikola Tre Battery Electric Vehicle (BEV) en onthulden de bètaversie van de Nikola Tre-brandstofcel elektrische voertuig. De twee voertuigen zijn tijdens de IAA aan de media getoond op een persconferentie op de IVECO-stand. Bezoekers van de IAA konden ook een openluchtdemo bekijken in de beurshal. Ook konden de bezoekers een proefrit maken met de Nikola Tre BEV om de prestaties, het comfort en de geavanceerde functies te ervaren.

De samenwerking van Nikola en IVECO produceert de Europese Nikola Tre BEV. De productie vindt plaats in de speciaal gebouwde fabriek in Ulm, Duitsland. De fabriek is in 2021 geopend en heeft een eindmontageproces dat speciaal is ontworpen voor elektrische voertuigen, die werkt volgens productienormen van wereldklasse.

Nikola Tre BEV

IVECO en Nikola kondigden de officiële opening aan van de orders voor de Nikola Tre BEV Artic 4×2 in Europa. Het voertuig, dat een wielbasis van 4,021 mm heeft, beschikt over 9 batterijen met een totale energieopslag tot 738 kWh. Dit levert een bereik op van ongeveer 500 km. Opladen (10-90% SOC) duurt naar schatting slechts 162 minuten, met een 175 kW-lader. Met een totaal vermogen van 738 kWh en een continue vermogen van 480 kW van de FPT Industrial e-Axle heeft de Nikola het vermogen, koppel en bereik om toepassingen zoals hub-to-hub-leveringen en regionaal transport uit te voeren. Ook is er de mogelijkheid om de kilometerstand uit te breiden met opportunity charging. Deze prestaties leveren een lage Total Cost of Ownership, waardoor het een operationeel en financieel haalbare zero-emissie oplossing is.

IVECO presenteerde niet alleen voertuigen in samenwerking met Nikola. Tijdens de IAA werd namelijk ook de gloednieuwe eDaily voor het eerst gepresenteerd. De IVECO eDaily is de enige elektrische bedrijfswagen met een laadvolume tot 20 m3, een laadvermogen tot 4,6 ton en een trekvermogen tot 3,5 ton.