Nieuwe & gebruikte voertuigen

Direct uit voorraad leverbaar

Bekijk alle voorraad

Dakar 2024: een korte terugblik20 januari 2024

Mitchel van den Brink heeft de derde plaats in het algemeen klassement van de Dakar Rally 2024 behaald! En ook de drie Teams van De Rooy hebben – samen met IVECO Schouten monteurs Dirk, Willem en Nick –  ieder hun stempel gedrukt op één van de zwaarste Dakar edities allertijden.

Boss Machinery Team, Becx Competition Team & Ladies Team de Rooy FPT

Goed gewerkt Janus, Darek en Marcel! Hoewel het streven was om ook dit jaar weer voor de hoofdprijs te gaan, hoeven de heren zich – met de vierde plaats in het algemeen klassement – nergens voor te schamen.

Hetzelfde geldt voor Michiel, Edwin en Wuf! Ook zij hebben met trots hun medaille in ontvangst genomen: de beloning voor hun harde werk én de welverdiende zesde plaats in het algemeen klassement.

Een staande ovatie voor Anja, Floor en Marije! Het Ladies Team De Rooy FPT heeft met hun 12e positie in het eindklassement geschiedenis geschreven. Zij hebben met de IVECO Powerstar een historische prestatie geleverd.

“Wat ben ik blij en trots,” vertelt Anja. “Het was echt een hele zware rally, maar samen met Floor en Marije hebben we bijna foutloos gereden. Dit is echt een droom die is uitgekomen. Wij kwamen hier om de finish te behalen en nu worden we gewoon 12e algemeen, dat is mooier dan ik had kunnen hopen. Ik ben dan ook supertrots op die meiden, wat een geweldige prestatie is dit!”

Team Eurol Rally Sport

Een apart hoofdstuk en een diepe buiging voor Mitchel en Martin van den Brink. Zij verschenen in de Dakar Rally van 2024 aan de start met een volledig eigen team. Mitchel bestuurde een IVECO Powerstar en Martin een IVECO T-WAY. Beide trucks werden met de hulp van hun vaste monteurs en de vele vrijwilligers volledig opnieuw opgebouwd.

Ondanks alle tegenslagen bereikte Mitchel de derde plaats in de Dakar Rally van dit jaar: een echte mijlpaal! Sinds zijn debuut in 2021, waar hij als 19e eindigde, heeft hij steeds gestaag vooruitgang geboekt: hij klasseerde zich als tiende in 2022 en behaalde vorig jaar de vierde plaats, net achter zijn vader Martin.

Inmiddels zijn de Van den Brinks alweer druk met de voorbereiding voor de Dakar Rally van 2025. Vol vertrouwen blijven we Mitchel en Martin volgen.

Dirk, Willem en Nick bedankt!

De Dakar Rally 2024 was een onvergetelijke reis vol uitdagingen en kleine triomfen, en achter elke deelnemer stond een team van toegewijde monteurs. Ook onze IVECO Schouten monteurs waren erbij. Hun expertise was van grote waarde voor de teams van De Rooy. Wij van IVECO Schouten zijn dan ook bijzonder trots op hun bijdrage aan de Dakar-rally. Bedankt heren!

Wat zijn jouw ambities?

Ben jij geïnspireerd door de adrenaline van de rallysport en droom je er ook van om deel uit te maken van een team dat streeft naar perfectie? Bij IVECO Schouten bieden we jou de kans! Of je nu een ervaren monteur bent of een gepassioneerde nieuwkomer, wij nodigen jou uit om onze vacatures te bekijken en te ontdekken hoe jij je talent kunt inzetten binnen ons enthousiaste team.

Klik hier voor een overzicht van al onze vacatures!