Nieuwe & gebruikte voertuigen

Direct uit voorraad leverbaar

Bekijk alle voorraad

Veranderingen bpm vanaf 1 januari 202514 september 2023

Er gaat nogal wat veranderen voor de zakelijke rijder. Vanaf 1 januari 2025 is er voor ondernemers geen bpm-vrijstelling voor bestelauto’s meer, aldus het Belastingplan 2023. Dit betekent dat ook de ondernemer, bij aanschaf van een nieuwe bestelauto, belasting moet gaan betalen. De hoogte van deze belasting is afhankelijk van de CO2-uitstoot van het betreffende voertuig.

Wat betekent deze wetswijziging concreet?

Aan de hand van onderstaand rekenvoorbeeld maken we dit inzichtelijk.

Netto-catalogusprijs bestelauto = €28.500,-

CO2-uitstoot = 180 gr/km

Bpm-heffing = 180 x €66,91 = €12.043,80

Op dit voertuig betaalt u vanaf 1 januari 2025 dus €12.043,80 extra.

Wat te doen?

Een mogelijkheid is om te onderzoeken of een elektrische bestelauto binnen uw werkterrein toepasbaar zou zijn. De bpm-vrijstelling blijft namelijk wel gelden voor emissievrije auto’s, ook na 1 januari 2025.

Verder is het zo dat alle voertuigen die vóór 1 januari 2025 geregistreerd worden, nog zijn vrijgesteld van bpm. Mogelijk is het interessant om een geplande aanschaf naar voren te halen. Dit om gebruik te kunnen maken van de huidige bpm-vrijstelling en zo duizenden euro’s te besparen.

Kortom: het is van belang om na te denken over uw toekomstig wagenpark. Is overstappen op elektrisch mogelijk, of blijft diesel noodzakelijk? Wanneer kunt u het beste investeren en waar moet u rekening mee houden?

Hoe kunnen wij helpen?

Om u te ondersteunen bij uw overwegingen, organiseren wij in de maanden oktober en november de Daily Demo Dagen. Meer informatie over deze dagen volgt nog.

Daarnaast hebben we een ruime hoeveelheid voertuigen op voorraad die we vooralsnog bpm-vrij kunnen uitleveren.

Uiteraard is uw eigen vertegenwoordiger ook volledig op de hoogte van de wetswijziging en aanverwante zaken. Schroom niet om contact op te nemen, wij helpen u graag verder!