Nieuwe & gebruikte voertuigen

Direct uit voorraad leverbaar

Bekijk alle voorraad

Micropulling: truckpuller IVECO S-WAY op schaal 1:1412 mei 2022

Onze medewerker Marcel van der Geld, van vestiging Almkerk, doet samen met zijn zoon mee met Micropulling. Dit doet hij met een IVECO S-WAY model. Micropulling is eigenlijk hetzelfde als truckpulling, maar dan op een kleinere schaal!

Na een elektrische Truckpuller gebouwd te hebben in 2018, kwam twee jaar geleden de vraag van zoontje Sven of er ook een Truckpuller gemaakt kon worden, maar dan van een IVECO S-WAY met een motor die op methanol loopt. Inmiddels is het dus zo ver, en de Truckpuller voldoet aan de eisen om met wedstrijden mee gaan doen.

Na wat zoek- en speurwerk had Marcel alle nodige materialen. Er was geen bouwpakket voor een S-WAY op deze schaal. Dat zorgde voor best wat (maat)werk, maar ook dat het resultaat des te mooier en unieker is.

De achteras is voorzien van een pignon en kroonwiel 13:43. De motor van 9.98cc is met 2 pk voorzien van een vliegwiel met een vario koppeling, die een toerental van 16.700 toeren per minuut aan kan bij een wielspin van 68 kilometer per uur. Dit is nodig om aan Micro Truckpulling mee te doen. De nokken van de banden zijn zo geslepen dat hij maximaal grip heeft, maar niet dat hij te veel grond voor de sleepvoet gooit.

De Truckpuller voldoet aan de eisen om wedstrijden te mogen gaan rijden, en zal dat ook zeker doen! Het wedstrijdschema micro Truckpulling staat op de NMPO website.

De Truckpuller is gemaakt met de hulp van verschillende sponsors, waaronder hoofdsponsors IVECO NLS, Schouten Truckparts, en IVECO Schouten.