Nieuwe & gebruikte voertuigen

Direct uit voorraad leverbaar

Bekijk alle voorraad

Euro NCAP: Ducato veiligste bestelwagen op de markt

 

Bij de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen kijk je naar veel verschillende aspecten. Eentje die steeds belangrijker wordt, is veiligheid: hoe veilig is een voertuig voor de bestuurder en voor de andere weggebruikers? Wat doet een merk om de veiligheid van deze partijen te waarborgen en hoe uit zich dit? Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) onderzoekt dit.

Euro NCAP is een onafhankelijke organisatie die de veiligheid van auto’s test. Dit doen ze voor personenwagens doormiddel van vier verschillende botsproeven met dummy’s. Op elk van deze botsproef geeft Euro NCAP een score. Ook de veiligheidssystemen in de auto worden getest, denk aan de ESC (electronic stability control) en de gordelverklikker. Al deze scores bij elkaar genomen geven de wagen een beoordeling van veiligheid. De maximale score is vijf sterren. Om deze vijf sterren te behalen moet een wagen in alle onderdelen goed scoren. Omdat Euro NCAP een onafhankelijke organisatie is, heeft de autofabrikant geen invloed op de uitslag van deze testen, behalve het optimaliseren van de veiligheid van het voertuig.

Naast dat Euro NCAP personenwagens beoordeelt, testen ze ook de veiligheid van bestelwagens. Ieder jaar nemen ze de veiligheidssystemen van bestelbussen onder de loep. Hier kijkt Euro NCAP ook naar de uitrusting van Advanced driver-assistance systems (ADAS) en voeren ze ook ADAS-tests uit op de best verkopende bestelwagens in de Europese markt. Samen vertegenwoordigen deze bestelwagens ongeveer 98 procent van de verkoop van nieuwe bestelwagens en zijn ze representatief voor de situatie in Europa.

Fiat Ducato Serie 8: platina medaille

De testscores van elk systeem werden gewogen en gecombineerd tot een totaalscore voor elke bestelwagen. De Fiat Ducato is vernieuwd en heeft een score van 88% behaald. Hierdoor behaalt de Fiat Ducato als eerste bestelwagen tot 3,5 ton een ‘platina medaille’. Dit is de hoogst haalbare medaille bij Euro NCAP. Hiermee is de Fiat Ducato de veiligste bestelwagen op de markt.

‘’De Ducato is volledig herzien voor 2022 als het gaat om veiligheid. Het nieuwe AEB-systeem presteert goed in de reactie op andere voertuigen, maar scoort ook zeer hoog in de reactie op kwetsbare weggebruikers zoals voetgangers en fietsers. Samen met sterk verbeterde scores voor snelheidsassistentie en rijstrookondersteuning leidt dit tot een grote verbetering ten opzichte van een bronzen medaillepositie vorig jaar naar de eerste platinawinnaar in 2022.’’ Aldus Euro NCAP.

Wilt u zelf ook ervaren hoe prettig en veilig de Fiat Ducato rijdt? Boek dan hier uw proefrit!