Nieuwe & gebruikte voertuigen

Direct uit voorraad leverbaar

Bekijk alle voorraad

Bpm-vrijstelling eindigt zeer binnenkort!23 februari 2024

Lange tijd was het een ver-van-ons-bed-show, maar nu is het toch echt zover. De huidige bpm-vrijstelling voor ondernemers gaat vervallen.

Tot dusver waren ondernemers vrijgesteld van bpm. Dit verandert. De huidige vrijstelling wordt afgeschaft, hetgeen betekent dat je fors meer gaat betalen bij de aanschaf van een nieuwe bestelauto met een verbrandingsmotor. De precieze hoogte van de bpm wordt afhankelijk van de CO2-uitstoot. De bpm-vrijstelling blijft daarom van toepassing op emissievrije bestelauto’s, zoals de 100% elektrische IVECO eDaily.

Mocht je overstappen naar een elektrisch voertuig, betaal je ook na 2024 geen bpm en hoef je je geen zorgen te maken. Voor alle andere gevallen geldt: het is nu of nooit! De kosten per gram CO2-uitstoot per kilometer worden € 66,91, waardoor de belastingheffing op je volgende bestelauto zomaar € 20.000,- of meer kan bedragen: een hoop geld.

Tijd om in actie te komen

Verschillende voertuigen hebben verschillende levertijden. Zo heeft een voertuig met een opbouw dat individueel gekeurd moet  worden, een langere levertijd dan een bestelauto. IVECO Schouten denkt met je mee en heeft verschillende uitvoeringen al in bestelling staan en nog voldoende voorraad beschikbaar.

Nu ben jij aan zet! Laat ons weten wat jouw wensen zijn, zodat we een voertuig voor je kunnen reserveren en voor je aan de slag kunnen gaan. Onthoud dat we bij het samenstellen van een voertuig – waaronder een opbouw in de vorm van een open of gesloten laadbak – de benodigde tijd voor de carrosseriebouwer en het keuringsproces bij de RDW moeten incalculeren. Om nog in aanmerking te komen voor bpm-vrijstelling telt namelijk het moment van registratie en niet het moment van aanschaf.

Met een dit jaar geregistreerd voertuig kun je vervolgens nog tot 1 januari 2028 in de zero-emissiezones terecht. Een mooie bijkomstigheid.

Samengevat

Is jouw bestelauto ergens in de aankomende jaren aan vervanging toe en heb je de wens een voertuig met een verbrandingsmotor te blijven rijden? Je kunt enkel dit jaar nog profiteren van de bpm-vrijstelling en zomaar € 20.000,- of meer besparen. Je nieuwe voertuig dient dan uiterlijk op 31-12-2024 in het Nederlands kentekenregister te zijn geregistreerd en daarvoor moet het voertuig wel compleet zijn. Om dit te kunnen bewerkstelligen, is wachten geen optie meer.

Neem vandaag nog contact op, dan gaan wij voor jou aan de slag!