DRIVE ITALIAN, EAT ITALIAN

DRIVE ITALIAN, EAT ITALIAN

€ 250,- tegoed voor een Italiaans restaurant Bij een jong gebruikte Doblo of Talento

Koop nu een jong gebruikte Fiat Doblo of Talento uit onze voorraad en ontvang een tegoedbon van maar liefst € 250,- voor een Italiaans restaurant! Bestel pizza’s voor je collega’s en jezelf, of neem je partner mee uit eten voor een uitgebreid Italiaans diner! (Wanneer dit weer mogelijk is)

Jong gebruikte Fiat Doblo’s

Zoek je een compacte bedrijfswagen? Dan is een Fiat Doblo iets voor jou! Deze Fiat Doblo’s beschikken over een geavanceerde Bi-Link achterwielophanging voor optimaal rijcomfort in combinatie met een hoog laadvermogen van 700 kg.

Jong gebruikte Fiat Talento’s

Toch iets meer ruimte nodig? We hebben ook diverse jong gebruikte Fiat Talento’s op voorraad, deze bedrijfswagens beschikken onder ander over een navigatiesysteem, cruise control, airconditioning, drie zitplaatsen en diverse andere opties. De Fiat Talento biedt een doorlaadmogelijkheid voor het vervoeren van lange objecten. Die kunnen eenvoudig door een opening onder de passagiersstoel worden gestoken, zodat u tot maximaal 4,15 meter lange objecten kunt meenemen.

BEKIJK DE VOORRAAD

 

EAT ITALIAN

Als je aan de Italiaanse keuken denkt, dan denk je al snel aan pizza. Hieronder vind je negen feiten over deze Italiaanse specialiteit!

#1 Ananas op de pizza, mag! Toch?

Deze discussie is echt al jaren oud. Nergens ter wereld is ooit wettelijk vastgelegd dat ananas op de pizza niet zou mogen. Al zijn er in Italië (vooral in en rond Napels) echter ongeschreven regels waar u beter wel rekening mee kunt houden. In het zuiden van Italië is het nu eenmaal veel minder geaccepteerd om ’s avonds na het eten een cappuccino te bestellen, in Milaan zal niemand u erop aanspreken. Voor pizza met ananas geldt hetzelfde. Bestel ’m in Napels vooral niet, u valt dan meteen door de mand als de zoveelste onwetende toerist. Tegelijkertijd zijn er elders in Italië genoeg (toeristische) pizzeria’s waar de pizza met ananas gewoon op de kaart staat. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de pizza met patat en die met Duitse worst!

#2 Italiaanse pizza bestaat niet

Pizza komt uit Italië. Check. Maar net als met pastagerechten zijn er grote regionale verschillen in de manier waarop de pizza bereid wordt. Zo wordt de pizza Genovese in een pan gebakken. En op Sicilië vinden de inwoners het heerlijk om hun ingrediënten tussen twee lagen deeg te stoppen. Dé Italiaanse pizza bestaat dus niet. Toch kun je grofweg zeggen dat twee soorten pizza’s in Italië de boventoon voeren: de Napolitaanse pizza en de Romeinse pizza.

#3 Napels versus Rome

De Romeinse pizza is een afgeleide van de Napolitaanse pizza. Dat is meteen het belangrijkste argument van de Napolitanen. Hun Napolitaanse pizza is wat zachter en ‘natter’ dan de Romeinse pizza. De pizza uit Rome is dun en krokant. De Italianen zeggen ook wel dat de Napolitaanse pizza zich, met zijn dikkere korst, vooral in de hoogte ontwikkelt en de Romeinse pizza vooral in de breedte. Een Napolitaanse pizza is meestal wat kleiner dan een Romeinse.

#4 Pizza’s zijn rond, toch?

Meestal wel. Maar in Rome zie je ook veel grote rechthoekige plaatpizza’s. In de vitrine van de winkel liggen meerdere plaatpizza’s waaruit u kunt kiezen. U geeft zelf aan hoe groot het stuk moet zijn dat ze voor u afsnijden. Afrekenen gaat per gewicht. En dan zijn er nog de halvemaanpizza’s: de calzone en de pizza fritta (gefrituurde pizza). Beide varianten beginnen rond, maar worden voor het bakken of frituren door de pizzabakker dubbelgevouwen, met het beleg ertussen.

#5 Hoe eet je pizza?

In een pizzeria zal niemand u gek aankijken als u uw pizza met mes en vork eet. Maar ooit is de pizza in Napels en omgeving begonnen (en populair geworden) als street food. De pizza werd (en wordt nog steeds) gebakken en vervolgens in vieren gevouwen, als een libretto (boek). Je eet ’m vervolgens uit de hand.

#6 Er bestaan eigenlijk maar twee soorten pizza’s

Volgens de Napolitaanse pizzatraditie bestaan er eigenlijk maar twee oerpizza’s: de Pizza Margherita (tomatensaus, mozzarella, basilicum) en de Pizza Marinara (tomatensaus, knoflook en oregano). De beroemde pizzeria Da Michele in Napels heeft alleen deze twee pizza’s op de kaart staan.

#7 Pizza Napoletana is geen Napolitaanse pizza

Een van de Romeinse klassiekers is de Pizza Napoletana. Deze pizza zorgt voor veel verwarring. Want wat in Rome de Pizza Napoletana heet, wordt in Napels juist aangeduid als de Pizza Romana. Volgt u het nog? Deze pizza wordt trouwens gemaakt met tomaat, mozzarella, ansjovis en kappertjes. Kookboeken met verhalen over de traditionele Romeinse keuken vermelden dat de Pizza Napoletana ook gesnipperde basilicum, pecorino en peper hoort te bevatten.

#8 De beste kaas is…

Onderzoekers van de universiteit van Auckland in Nieuw Zeeland hebben wetenschappelijk bewezen wat de Italianen al lang weten: van alle kazen waar je een pizza mee kunt beleggen, smelt, bubbelt en bruint mozzarella veruit het best. Dat mozzarella zo’n goede pizzakaas is, komt vooral doordat mozzarella heel elastisch is. Deze elasticiteit ontstaat tijdens het maken van de kaas, wanneer de verse wrongel herhaaldelijk wordt uitgerekt door de kaasmaker.

#9 Bier of wijn erbij?

Italianen drinken graag bier bij hun pizza. Wijn kan ook, maar dan moet u wel weten welke. Bier is minder gevoelig dan wijn voor bijvoorbeeld het zuur van tomaat of het vet van kaas. De meeste (rode) wijnen kunnen daar niet goed mee uit de voeten. Toch hebben ook pizza en wijn al een lange geschiedenis samen. In Napels werd al aan het begin van de twintigste eeuw wijn geschonken bij de pizza. Pizzeria’s werden vaak zelfs naast een taverne geopend. De pizzaioli schonken hun gasten dan een glas droge marsala of een jonge witte Siciliaanse wijn. Ook een goed idee: prosecco bij pizza met groente. En bij de klassieke Pizza Margherita serveert u bij voorkeur een zachte, geurige rosé. Bijvoorbeeld een Siciliaanse Nero d’Avola. (bron: Vertreknl)

DRIVE ITALIAN, EAT ITALIAN

Direct uit voorraad leverbaar
€ 250,- tegoed voor een Italiaans restaurant
Gratis offerte

Uit onze voorraad

Offerte aanvragen?

Wat mag u van ons verwachten:

  • Vul uw gegevens in en klik op de knop "Offerte aanvragen"
  • U ontvangt een bevestigingse-mail met uw offerte
  • Wij nemen uw aanvraag in behandeling en nemen zo snel mogelijk contact met u op

Wij helpen u 24 uur per dag!

Welkom bij IVECO Schouten waar de koffie altijd voor u klaar staat.
Wij zorgen dat u verder komt! Neem gerust contact met ons op.

Actievoorwaarden

Dit betreffen jong gebruikte Fiat Doblo & Talento bestelwagens, bekijk onze voorraad voor de actuele kilometerstanden. Actie is geldig zolang de voorraad strekt.

IVECO Schouten maakt gebruik van cookies.

IVECO Schouten gebruikt cookies om bijvoorbeeld de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Als je meer wilt weten over deze cookies klik dan hiernaast op Meer informatie. Bij akkoord geef je IVECO Schouten toestemming voor het gebruik van noodzakelijke, functionele en optimale cookies op onze website.